Výživná vzpomínka na Japonsko

Výživná vzpomínka na Japonsko

Mizuna – střapatá, Mibuna – podlouhlá a oblá, Hořčice -červená a velká. Japonská listová zelenina – hit letošního jara.

Co to je?

Jedná se o listovou zeleninu původem z Japonska ( mimochodem i ředkičky mají stejný původ), která je výtečná ve formě mladých lístků  na míchané saláty zakáplé vaší obíbenou zálivkou či  chutným dressingem.  Svazky velkých listu jsou lepší na vaření, stačí krátké orestování či podušení, za 3 minuty máte hotovo ( 2 minuty pevnější stonky pak na 1 minutu přidat listovou část). Výbrné na náplně do závinů, zapékání, rychlou zeleninovou pánev, pod maso, na polívku, dát je můžete všude:).

Jak dlouho vydrží?

Nejlepší j, pokud máte chaldnější místo, dát svazek do hrníčku s vodu a přikrýt plastovým sáčkem a aby to bylo prodyšné, takto vydrží minimálně 5 dnů. Další možností je uchování v pootevřeném mikrotonovém sáčku v lednici, takto vydrží až 5 dnů.  Pokud dostante listovou směs mokrou je lepší jí dát do mísy a překrýt pokličkou nebo mikrotenovým sáčkem, tak aby to bylo opět krapet prodyšné.

 

Tipy na dressing

Recepty

Více o obsahu vitámímů se dozvíte v Naší nabídce