Listový závin plněný Mizunou nebo Mibunou

Listový závin plněný Mizunou nebo Mibunou

Dostáváte do bedýnky stále Mizunu nebo Mibunu? Určitě už máte spoustu svojich receptů. Tady je jeden  rychlý tip, jak s japonskou listovou zeleninou naložit.

Potřebujete:

Listové těsto nebo ještě lépe tažené těsto vlastní výroby

Recept na tažené těsto ( na štrůdl) :

35 dkg hladké mouky, 1 žloutek, špetka soli, 5 lžic mastného ( nejlépe máslo ), 2 lžičky octa či citrónové šťávy, vařící vodu

Jak se dělá:

Kopeček mouky osolíme, uděláme důlek, dáme žloutek, ocet, máslo a zaděláme horkou vodou ( nejlépe se to dělá příborovým nožem). Vytvořím   hladké měkké nelepivé těsto. Necháme chvilku odpočinout.

Náplň:

Svazek mizuny nebo mibuny asi 100-150 g, cibule, česnek, olej, semínka slunečnicová či jiná, sůl, koření dle chutí – použila jsem výborný Bylinkový pepř od TILO koření života, sýr tvrdý na strouhání a dle chuti např. hermelín.

Postup:

Osmahneme cibulku do sklovata, přidáme semínka a orestujeme, přidáme pokrájené stonky listové zeleniny, 2 minuty restujeme, přidáme pokrájené zbylé listové části, a držíme na ohni ještě minutu, přidáme rozmačkený česnek, osolíme a okořeníme dle chuti.

Těsto rozdělím na polovinu a vyválíme plát, posypeme strouhaným sýrem, rozložíme náplně. Zavineme, potřeme vajíčkem a posypeme semínky, pečeme do zlatova asi 20-30 minut.