Mangoldový štrůdl

Mangoldový štrůdl

Náplň: mangold 500g , cibule, olej, sůl, kayenský pepř nebo jiný, i třeba kurkuma by se hodila, tofu, nastrouhaná mrkev, koření dle chuti – doporučuji TILO koření života např. Jemenský Hawai, Bylinkový pepř,…vaše jídlo vždy dostane unikatní chuť

Těsto: hladká mouka 1 a 1/2 hrnku, vajíčko, 2 lž. octa, 2 lžíce másla, vlažná voda, špetka soli

Mouku na kopeček, do důlku vajíčko, špetka soli, ocet máslo a zadělat vlažnou vodou na hladké nelepivé těsto.

Na pánvi osmažit,pokud máme kurkumu a keyenský pepř na to cibulku, postupně přidávat pokrájený mangold, průběžně promíchávat a dělat asi 5 -10 min. , osolit, opepřit.

Na vyválený plát (z uvedeného množství budem mít dva) rozprostřeme mrkev, na to mangold, kousky tofu, česnek a koření. Zavineme, potřeme máslem posypeme sezamem a pečeme asi 30 min.

 

 

 

how to lose weight fast