Hořčice s bulgurem

Hořčice s bulgurem

Ingredience: šálek bulguru, 2 pl nasekaných vlaškých ořechů, 6 pl ořechového oleje nebo olivového nebo jiného dle chut,  jarní cibulky 2-3 na kolečka, 1 plnasekaného česneku, svazek hořčice pokrájet a hodně tvrdé konce odstranit, 1/3 šálku nasekaných datlí, 2-3 pl vody, 4 čl bílého vinného octa, 1/2 čl soli

Postup:

Bulgur připravte dle návodu.

Na olivovém oleji osmahněte cibulku do hněda, 4 až 6 minut, přidejte česnek asi na 15 sec., přidejte pokrájenou hořčici, datle a 2 lžíce vody, občas promíchněte, a vařte až sjou listy křehké a voda se vypaří, max 4 minuty, vmíchejte ocet, sůl, pepř, nechte minutu prohřát, pokud hccete pokápněte ještě olejem a před podáváním posypte ořechama opečenýma na suché pánvi.